Umění NIC nedělat

https://cz.pinterest.com/pin/78109374779674151/
Sedím u kafe ve stejným hrnku jako je v minulým příspěvku a NIC nedělám. Mohla bych - holčička spinká, kočka spinká (dokonce i tatínek už je doma a spinká), ale místo nějaké práce si užívám chvíli úplnýho klidu. To je totiž taky kumšt - nedělat nic, když tu práci všude vidíš. Nevýhoda života na mateřské - seš víc doma a vidíš všechen ten bordel! Když ráno skoro poslepu projdeš bytem, jdeš do práce a odpo se vrátíš, něco uděláš, trochu odpočneš, jdeš třeba ven, tak je najedou zas večer a po tmě si nevšimneš toho prachu všude, špinavé trouby, vodního kamene... Takhle to prostě máš pořád na očích - tuplem když lezeš po bytě po čtyřech a sbíráš míčky. A co? Neuděláš s tím nic, protože nepůjdeš drhnout troubu nějakou žíravinou, když ti tu běhá batole a všude strká prsty, křupky a nevím co ještě. 

Občas mě ten nekonečnej brajgl fakt vytáčí, ale takovou tu úklidovou OCD v sobě potlačuju. A hlavně furt něco uklízím :D Snažím se ale rozumně, prostě to nějak postupně rozplánovat. Dneska třeba dopoledne pršelo - zůstaly jsme tedy doma a během toho se mi podařilo odmrazit mrazák  a poskládat věci ve skříni. Holčička si u toho chvíli hrála s ledem a chvíli stavěla bunkr z polštářů.


A ta trouba? Ta musí prostě počkat! Zrovna teď bych ji vydrhnout sice mohla, ale teď prostě nedělám NIC! To je taky bod programu :) A moc fajn bod :)


Komentáře

  1. Má milá, čas letí, mění se a Ty už máš holčičku. Vždyť já Tě pamatuju, to jsi byla ještě tááááákhle malá. :-) Krásně to umíš, psát, uklízet i nicnedělat. Tak si to užívej, než Tě povinnosti (a že jich je určitě habaděj) zalarmujou a budeš muset vyčistit tu troubu. ;) Posílám Ti díky a pusu v klusu. Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha! Trouba vyřešena (teď už tam jen nacpat toho Jeníčka a Mařenku :D)

      Vymazat
    2. Panečku, to bude nedělní oběd! :-)

      Vymazat

Okomentovat

Díky za Tvůj komentář - aspoň mám důkaz, že to někdo čte.

Populární příspěvky z tohoto blogu

bylo - nebylo

IQ tykve

Návrat z prázdnin